Chtěl bych se s vámi pdělit o cenné zkušnosti, které jsem získal svou léčbou akné. Akné mě trápí asi od 13 let. nejdříve jsem používalklasickou kosmetiku co můžete koupit v obchodě (Oxy, Clean and clear...) samozřejmě nic nepomohlo. Potom bylo akné neunosné(těžká forma) a bylo potřeba ho řešit s odborníky. Našel jsem si skvělou dermatoložku, která se opravdu vyznala. Začal jsem klasikou Eclaran a líh, po této léčbě se akné mírně zlepšilo ale zase to vypuklo na novo. Dalšímí přípravky byly Aknoren, Akneroxid, Zinerit, Aknemicin, Dalacin, různé druhy lihu, differine, lokální dělané masti atd. Dále jsem podstoupil léčbu vakcinací, která měla velmi dobrý výsledek, ale bohužel se akné po chvíli zase vrátilo. Poslední věc, kterou jsem vyzkoušel byl Roacctane. Ten jediný mi zatím pomohl nejvíce, vedlejší účinky jsou ale vážně velmi nepříjemné. Krvácení z nosu, ze rtů, bolesti vnitřních orgánů, kloubů atd. Mohu říct, že vedlejší účinky jsem měl skoro všechny. Ale zatím je to to nejlepší co jsem měl. tak všem co mají stejné problémy držím palce, hlavně silné sebevědomí a žádné komplexy.
Všem, kdo trpí akné, bych chtěla poradit jediné. Je třeba si uvědomit,že to není jen problém kůže.Je potřeba spojit změnu ve vnitřní výživě se správnou vnější výživou,tj.správnou kosmetickou řadou.Mám to vyzkoušené,poradím.
Mě se pletť o hodnězlepšila, když moc, ale opravdu moc piju (ne alkohol) meltu, čajenebo ředěné štávy. Vyhýbám se kyselým okurkkům,hořčici a sladkému (ne moc úspěšně), protože po těchtopotavinách se akné většinou zhorší. A platí - nemačkat pupínky, jen v krajním případě, když je pupínek krásně vykvetlý, mi to nedá a přes čistýkapesník ho zmáčknu a pak důkladně vydezinfikuju. Ale ta pitná kůra je velmi důležitá.
Zkuste revalid jsou to prasky k dostani v lekarne bez receptu akne se me zlepsilo uz po mesici jeste jsem nedobrala baleni ale v lecbe budu pokracovat pro horsi stadium je dobre si zajit k doktorce predepsat doxiciclin a zinerit a jeste jedna rada na mensi pupinky naparit si oblicej a pak rychle umit studenou vodou akne je previt tak hodne zdaru
Dobry den vsem, jmenuji se Pavla a akne uz jsem vyresila..a to rocni lecbou antibiotic azitrox500 kazdy mesic 3prasky a bylo..po 3mesicich vyrazna zmena..ted uz mohu rict..ze obcas sem tam mam nejaky pupinek...ale to jen obcas...opravdu to pomaha.
Nikdy jsem moc potíže s akné neměla, měla jsem akorát to běžné pubertální. Teď se mi však objevuje velmi čast podkožní akné - tvrdé pupínky, co nejdou vymáčknout (jen někdy a teče z nich maz nebo co to je) a stále narůstají a bolí na dotyk. Potíž je v tom, že jestli to souvisí i se zažíváním (tvrzení - co v tlustém střevě, to na kůži), tak mám zásadní potíže s trávicím traktem a miluju čokoládu, kterou nemálo jím. Má čokoláda vliv na akné? Proč? Poraďte....! Jinak používám Dalacin - první účinek supr, pak už slábl a teď se žádný efekt již nevyskytuje. Dík za pomoc...
Tvrdé podkožní bouličky se dělají, když je problém v zažívání. Mohla se vám ve střevech pomnožit bakterie candida. Je dobré brát laktobacily nebo jíst bílé jogurty a obnovit mikroflóru ve střevě. Souvislost akné a čokolády nebyla nikdy prokázána, ale někteří lidé mohou vypozorovat, že se jim pleť po konzumaci čokolády a kakaa zhoršuje. Pak si holt musí vybrat, jestli čokoládu nebo pěknou pleť. Ale problém může být i jinde, navštivte dermatologa, měl by vám udělat krevní testy.
červené podkožní pupeny (nevím jak jinak to nazvat) vznikají hormonální nerovnováhou, konzultovala jsem to s kožní lékařkou i kosmetičkou a obě mi toto sdělily. Pomáhá HA, jinak co se týče léků tak mám (kladné zkušenosti) s aknemicinem a eclaranem. Nejlepší je zajít opravdu ke kožnímu lékaři a problémy zkonzultovat.
Nemyslím, že dobrá strava pomůže, zase to bude asi individuální. Stravou příliš hormonální nerovnováhu neovlivníš si myslím. Na druhou stranu, co je zdravé a co není? Moje rada: konzultace s dermatoložkou, která se vyzná, nestresovat se!!!, což se občas těžko kontroluje a nenípat nebo jen s kapesníkem.
Dobry den. Ja mam problemy s akne... je to hrozny vse si kupuju co pisou ze to zabira a porad nic... poradite mi co mam delat??dekuji... tady je muj email-...PevnaL@seznam.cz
Dobry den... mohla byste mi poradit co mam delat?? cistim si porad plet ruznymi prostredky a nepomaha mi to... co mam delat? dekuji piste na muj email: PevnaL@seznam.cz
Je mi 15let a trpim akne.Nemam ho moc na zadech se mi treba vubec neobjebuje, ale na obliceji ano.Na tvarich, cele ci na nose.Strasne se za to stydim a chtela bysh se ho sbavit.Poradi mi tady nekdo jak?A co je to ten zynerit?
Ještě před pár týdny jsem měla silné akné.Hodně mě to trápilo a rozhodla jsem se s tím něco udělat.Jela jsem s kamarádkou na chatu do lesa, kde bylo hodně čerstvého vzduchu a slunce.Hned druhý den ráno jsem se vzbudila a akné se mi o moc zlepšilo! Nemohla jsem tomu uvěřit.Moje pleť byla téměř čistá.I některé jizvičky mi zmizely.Po čtyřech dnech jsem se nadšeně vracela do města.Druhý den ráno se mi pleť zase zhoršila a po pár dnech bylo akné zase zpátky..Nechtěla jsem to tak nechat a tak jsem začala hodně pít.Osvědčila se mi voda s citronem.Čokoládu jsem vyměnila za ovoce a na pupínky jsem si natírala Tea tree oil, který se dá koupit v lékárně, ktomu všemu jsem si ještě koupila zinek(tablety) a ejhle! Pleť mám zase skoro čistou!:)Také jsem na sobě vypozorovala, že když mám dobrou náladu, akné se mi zase o něco zlepší.Minulý rok mi akné UPLNĚ zmizelo, když jsem byla o pálená a pleť se mi slupovala.To jsem měla opravdu krásnou pleť, ikdyž ne na dlouho.Předtím jsem také skoušela léčbu laserem.Měla celkem dobrý výsledek, ale jakmile jsem s léčbou přestala, vše se vrátilo do starých kolejí.Tělo opravdu musí být zdravé uvnitř, aby bylo zdravé na povrchu. Je potřeba vydržet a nestrácet naději.. Drží vám palce:)
Ještě před pár týdny jsem měla silné akné.Hodně mě to trápilo a rozhodla jsem se s tím něco udělat.Jela jsem s kamarádkou na chatu do lesa, kde bylo hodně čerstvého vzduchu a slunce.Hned druhý den ráno jsem se vzbudila a akné se mi o moc zlepšilo! Nemohla jsem tomu uvěřit.Moje pleť byla téměř čistá.I některé jizvičky mi zmizely
:))))))))) Ach tak to je uplny zazrak!!! Skoda, ze tomu absolutne neverim. Jak se muze silne akne behem jedne noci o moc zlepsit??? Tohle mi hlava nebere... a to ze ti udajne zmizely pres noc i nektere JIZVICKY... tak to uz je tresnicka na dortu tohoto sci-fi pribehu :)))))
Ahoj všichi,jak se máte
Už dlouho mám akné. Jednou jsme s mamkou oběvili něco nového - ZYNERIT. Moc mi to pomáhá. Na obalu je sice,že to působí až za 5týdnů, ale mě to pomohlo po 3 dnech. Zkuse to! Douchám, že vám to pomůže. Koupíte ho asi v každé lékarně.